Какво е богатството на Нейно Величество Елизабет II? Кралицата на Англия е

...
Какво е богатството на Нейно Величество Елизабет II? Кралицата на Англия е
Коментари Харесай

Кралица Елизабет е пословично пестелива и приказно богата

Какво е благосъстоянието на Нейно Величество Елизабет II? Кралицата на Англия е фамозна с пестеливостта си, като се топли с нагревател за 30 паунда и от 30 години употребява все същата марка лак за нокти за 7,99 паунда. Както някогашният консултант на кралицата Ивълин де Ротшилд показа „ Никой не е по-икономичен в разноските от кралицата, тя е израснала по време на войната. Много дисциплинирана е “.

Но кралицата е в същото време и приказно богата, като заема 344-то място в листата на най-богатите на в. „ Сънди Таймс “ за 2018 година С имане, в което има както шедьоври на изкуството и диаманти, по този начин и вятърни ферми.

Ето какво има Нейно Величество, какъв брой печели брачният партньор й принц Филип и от кое място тъкмо идват приходите на кралицата.

Колко коства Нейно Величество?

91-годишният монарх е несъмнено най-богатият член на кралското семейство. През 2017 година Британското кралско семейство е оценено на 88 милиарда $ от сп. „ Форбс “, а персоналното благосъстояние на кралица Елизабет е оценено на 520 милиона $.

Колко коства принц Филип?

Отплаща се да си женен за кралицата – в дословния смисъл. Принц Филип има към 30 милиона $. След 2011 година той получава годишно от Парламента 500 000 $ единствено за обществените си изяви. Официално той се отдръпна от позицията си през 2017 година на 96-годишна възраст.

Какви парцели има кралицата?

Имотите на Короната й носят по 400 милиона $ на година, в това число и доходи от здания в центъра на Лондон. Бъкингамският замък е владеене на настоящия монарх като част от парцелите на Короната, само че не е персонална благосъстоятелност на кралицата.

Короната има парцели за общо 11 милиарда $ в Обединеното кралство. Макар, че кралица Елизабет публично не има всичките тези парцели, тя има право да харчи 15% от приходите от тях. Тези средства нормално отиват за финансиране на другите събития, проведени от кралицата, като култивиран празненства, приеми и пътните й разноски, въпреки че в последно време тя пътува все по-рядко.

Някои кралски парцели са персонална благосъстоятелност на Нейно Величество – оцененият на 140 милиона $ замък „ Балморал “, където тя кара лятната си почивка, и фамилното имение в провинцията „ Сендрингъм “, там пък кралското семейство посреща Коледа.

Какви са приходите на кралицата и от какво?

По-голямата част от приходите на Нейно Величество идват от голямата кралска сбирка, в която са някои национални благосъстояния, като бижутата от короната и кулата „ Тауър “ в Лондон, която кралицата ръководи от името на нацията. Макар, че тя не ги има директно, те са част от нейното обстойно портфолио.

Лично владеене на кралицата е и кралската сбирка от пощенски марки, завещани й от нейния починал татко Джордж V, както и някои персонални парцели. Кралица Елизабет печели пари и от конни надбягвания – нейни коне са й спечелили съвсем 9,2 милиона $ от награден фонд с общо 451 победи през годините.

Кралицата има бижутата от короната „ по право на Короната “. Собствеността на фамозните корони и тиари, които се виждат на кралските сватби и приеми минава към всеки идващ монарх. 140-те бижута са оценени на 4 милиарда $.

Как кралското семейство печели парите си?

Освен всичко друго кралицата получава и заплата – неотдавна нейните доходи се удвоиха до 97,2 милиона $. Тя също по този начин получи и нарастване от повишението на таксите, употребявани за заплащането на обновяването на Бъкингамския замък. Според в. „ Вашингтон Пост “ по-голямата част от персоналните доходи на кралицата се влагат в офшорни зони, като се пресмята, че 12 милиона $ са в Бермуда и Каймановите острови.

 

Канал 3

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР